top of page

Com triar el teu fotògraf newborn

Quan prens la decisió de fer una sessió de fotos, ja sigui perquè esperes un bebé, perque n'has tingut un o perquè t'agradaria retratar la familia tal i com és ara, és el moment de començar la recerca del fotògraf ideal.Pot ser que tinguis molt clares les teves preferències o ja tinguis en ment el fotògraf que serà l'encarregat de retratar-vos... Però no sempre és així i no tots els fotògrafs som ideals per totes les famílies o per totes les etapes. Potser em tiro pedres sobre la meva propia teulada, però després de tants anys dedicant-me a la fotografia familiar i des de la meva propia experiència buscant els fotògrafs per la meva maternitat, m'agradaria compartir algunes reflexions importants a l'hora de decidir qui ha de ser el teu fotògraf.


En el meu cas, porto una mica d'avantatge sobre la resta dels mortals, i és que des de fa anys que tinc les xarxes plenes de fotògrafs i tinc contacte amb moltes companyes i molts companys que es dediquen a això, que són referents i als que admiro profundament. Així que ja fa anys que més o menys sé qui seran els fotògrafs encarregats de retratar algunes de les etapes de la meva vida.

Avui em centraré en la recerca del fotògraf newborn.


L'estil.

Pot ser que un amic o un conegut et recomani el seu fotògraf del que ha quedat tan satisfet i tot i que les fotos que t'ensenya són molt boniques i t'agraden no et sents del tot identificada amb el seu estil. Pot ser que a tu el que t'agradi sigui les fotografies naturals, sense retocar i que impliquin molt pell a pell i pocs posats mirant a càmera. I pot ser que al teu amic li agradin les fotografies més colorides, amb molt d'atrezzo i editades fins l'últim detall.

Per tant, el teu amic i tu teniu estils completament diferents i haurieu d'anar a professionals diferents. No vol dir que un sigui més bó que l'altre o que tingui més o menys talent. Senzillament, els fotògrafs tenim públics diferents.

És important que quan busquis fotògraf investiguis bé el seu estil, que miris molts reportatges que ja hagi fet per veure com treballa en diferents situacions i si realment et sents identificada amb el que fa i si t'agradaria posar-te davant la seva càmera.

Cal i és importantíssim que el fotògraf o fotògrafa t'enamori.
T'agrada la seva filosofia? Hi ha feeling?

No tinguis pressa a l'hora de decidir-te. Segur que li has donat mil voltes al cotxet que et compraràs, a quina cuna és la més adequada per casa vostra o a quina botiga fareu la llista del bebé. Decidir fotògraf és igual o més important.

Dona't temps, pregunta i parla amb ell o ella. Demana-li tota la informació que necessitis saber. Tens tot l'embaràs per pensar-ho i decidir-te. Parla amb ell o ella i descobreix si et fa sentir a gust i si creus que et sentiràs bé estant tot un matí al seu estudi i si et sents còmode i confiada de deixar en les seves mans el teu petit tresor.


Té estudi?

Que tingui un espai únicament preparat per aquest tipus de sessions és ideal per no preocupar-nos per res. Tindrà la llum adequada, els materials necessaris i et sentiràs còmode com a casa. Si tens dubtes, demana-li que t'ensenyi fotos del estudi o ves a veure'l.


Quins preus té? Ofereix packs? Pots pagar a plaços?

Pots llegir aqui el que realment val una sessió de fotos. De totes maneres, els fotògrafs normalment tenim diferents packs que s'adapten a diferents butxaques i pots triar entre diferents opcions. També és normal que amb tots els gastos que se't presenten en aquests moments pagar una sessió d'un sol cop sembli una mica complicat. Pregunta al fotògraf com es paga la sessió, si hi ha opció de fer diferents pagaments o quines facilitats et dona. Segur que us podeu entendre! No som grans empreses o multinacionals, som persones i com autonoms treballem a nivell personal i sobretot, amb persones. No tinguis por a consultar res!


El més important: té experiència com a fotògraf de nadons?

Si hi ha alguna cosa més imprescindible que qualsevol altre és si és un fotògraf amb experiencia i si està especialitzat amb la fotografia newborn. No tothom està capacitat per treballar amb nadons. És importantíssim que la sessió sigui segura i tranquila, tant pels nadons com pels pares. Pots llegir aqui tot el que envolta una sessió newborn.

Per molt barat que sigui un fotograf o un altre, vigileu i comproveu que tenen experiència i formació en el tema. No és un joc, no és fàcil. Els nadons són petites persones que tenen necessitats concretes que s'han de saber gestionar i no se'ls ha d'estressar gratuïtament.Has de fer un regal?

Haig de posar un asterisc aqui mateix, per parlar en cas de que el que hagis de fer sigui un regal. Regalar una sessió de fotos és una grandíssima idea i és un regal perfecte pels pares ja que així ells ja no han de gastar en això. Peeerò, com hem vist al punt 1, no tots els fotografs som per tots els públics. Així que abans de comprar un val regal per una sessió de fotos, pregunta als pares si els agrada l’estil del fotògraf, si els encaixa la filosofia i si tenen ganes de fer aquest tipus de sessió. Assegura’t que coneix la feina i estil del fotògraf abans de pagar la sessió.


bottom of page